Join TodayResults 1 to 1 of 1

Thread: Ελληνικός οδηγός αγοράς και ρύθμισης Android tv box

Το Android είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα σε φορητές συσκευές και δεδομένου του Linux πυρήνα του, του δίνεται η δυνατότητα

 1. #1
  samantas5855's Avatar
  Join Date
  Jun 2014
  Location
  Athina
  Posts
  384

  Ελληνικός οδηγός αγοράς και ρύθμισης Android tv box  Το Android είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα σε φορητές συσκευές και δεδομένου του Linux πυρήνα του, του δίνεται η δυνατότητα τα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο η δύναμη του hardware. Για τον παραπάνω λόγο δύναται να έχουμε συσκευές φθηνότερες των 40€, τετραπύρηνες με 2GB και καλές σχετικά GPU κάνοντάς 'τες προσιτές στον μέσο Έλληνα καταναλωτή, κλασικό παράδειγμα τα Android tv boxes στα οποία θα αναφερθώ. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να καθοδηγήσει τον μέσο Έλληνα καταναλωτή στην αγορά και ρύθμιση ενός Android tv box ο οποίος υπερκαλύπτει τις ανάγκες για gaming, ταινίες & σειρές, παιδικά, τηλεόραση ακόμα και αθλητικά εντελώς δωρεάν.

  Ο οδηγός χωρίζετε σε δύο βήματα με υποκατηγορίες:

  ΒΗΜΑ 1: ΑΓΟΡΑ
  B1.1: Επιλογή του κουτιού
  Β1.2: Έρευνα γύρω από το κουτί

  ΒΗΜΑ 2: ΡΥΘΜΙΣΗ
  Β2.1: Γενικές ρυθμίσεις Android
  Β2.2: Εγκατάσταση βασικών εφαρμογών
  B2.2.1: DOWNLOAD LINKS
  B2.3: Ρύθμιση του Kodi
  B2.4:Gaming στο Android tv box

  BHMA1: ΑΓΟΡΑ:
  Προτού αγοράσουμε το stb μας πρέπει να ξέρουμε που θα το προμηθευτούμε, προτείνω τα Gearbest και Banggood καθώς τα συγκεκριμένα ηλ.καταστήματα είναι αρκετά αξιόπιστα, με καλές τιμές, δωρεάν αποστολή και παροδικές εκπτώσεις. Προσωπικά προτιμώ το Gearbest και το προτείνω καθώς είναι πιο εύκολο στην χρήση και στην επικοινωνία ενώ προσέχει και την ποιότητα των προϊόντων που εμπορεύεται (bloatware, adware) ενώ έχει και πιο συχνές εκπτώσεις στα καλύτερα προϊόντα της κατηγορίας ATB (Android tv boxes).

  B1.1: Επιλογή του κουτιού:
  Για να επιλέξουμε το κουτί θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας κάποια βασικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι ο επεξεργαστής ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον 4πύρηνος, η RAM που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2GB, ο αποθηκευτικός χώρος που πρέπει να είναι τουλάχιστον 16GB (για τα παιχνίδια, τις εφαρογές και τα αρχεία που δεν θα είναι στην SD) και το λογισμικό το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 5.1 ή ακόμα καλύτερα αν είναι 6.0.1. Πρέπει να δώσουμε προσοχή και στην κάρτα γραφικών οπού αν βρούμε δύο κουτία με περίπου ίδια τιμή και χαρακτηριστικά αλλά διαφορετική GPU καλό θα είναι να ψάξουμε στο Google ποια είναι η καλύτερη. Αν έχουμε CRT χωρίς HDMI ψάχνουμε για κουτί με SCART, S-Video ή RCA (λίγο σπάνιο να βρεις). Αν έχουμε monitor με dvi χωρίς hdmi παίρνουμε παθητικό αντάπτορα (στο βήμα 2.1 μιλάω για τις απαιτούμενες ρυθμίσεις). Να υπογραμμίσω επίσης πως τα κουτιά με επεξεργαστές rockchip τρέχουν δικό τους hardware accelerated kodi οπότε μπορεί να έχουμε θέματα σε επόμενες version όπως επίσης ότι η υποστήριξη h265 είναι σημαντικό προσόν ενός κουτιού για το μέλλον.

  ΥΓ: Τα περισσότερα κουτιά λένε 4K παρ'όλα αυτά δεν αποδίδουν στο 4K ενώ η αναπαραγωγή τέτοιων αναλύσεων δεν είναι καθόλου ομαλή. Στοχεύουμε στο 1080 στο οποίο δεν έχουν πρόβλημα.

  Β1.2: Έρευνα γύρω από το κουτί:
  Μπορεί να βρούμε κάποιο κουτί το οποίο να μας αρέσει και να είμαστε ένα βήμα πριν την αγορά ενός κουτιού παρόλ’αυτά μπορεί το playstore να μη δουλεύει, το kodi να crashάρει και πολλά άλλα γι'αυτό θα πρέπει να ψάξουμε στα σχόλια στο Gearbest ή Banggood και οπωσδήποτε στα videάκια reviews και στα σχόλια από κάτω στο youtube. Υπάρχουν επίσης και forum και blog στα οποία μπορείτε να κοιτάξετε και να ρωτήσετε.

  ΒΗΜΑ 2: ΡΥΘΜΙΣΗ:
  Β2.1: Γενικές ρυθμίσεις Android
  Αφού μας έρθει το κουτί, το συνδέσουμε στην τηλεόραση με HDMI ή άλλο τρόπο σύνδεσης, τυχών περιφερειακά (ποντίκια, gamepads, πληκτρολόγια, air mouses) και στο δίκτυο με Ethernet (καλύτερα) ή Wi-Fi και συνδεθούμε στο λογαριασμό Google ανοίγουμε τις ρυθμίσεις. Το menu των ρυθμίσεων είναι skined και είναι το default των Android tv, μας δίνετε η δυνατότητα να πάμε στο κλασικό (των τηλεφώνων και tablet) πατώντας more settings.
  Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να αλλάξουμε την γλώσσα και την περιοχή σε ελληνικά και Ελλάδα και να αλλάξουμε και την ώρα σε αυτόματο (στο restart θα φτιάξει).
  Σημαντική ρύθμιση στην οποία θα δώσουμε προσοχή είναι οι ρυθμίσεις video εκεί θα φτιάξουμε την ανάλυση και το μέγεθος/θέση της εικόνας για να μην "τρώει" μέρος της εικόνας η οθόνη. Αν είναι συνδεμένο με αναλογικό τρόπο (SCART, S-Video ή RCA) το 480p 50hz είναι μια χαρά ενώ αν είναι συνδεμένο με HDMI το 1080p 60hz θα δουλέψει. Προσοχή στη σύνδεση με παθητικό αντάπτορα hdmi->dvi, ορισμένα monitor δεν υποστηρίζουν 1080 ενώ κάποια άλλα έχουν πρόβλημα με την προοδευτική ανάλυση (1080p) οπότε το κάνουμε 1080i, ενδέχεται και κάποιο να έχει πρόβλημα και με τα hz οπότε δοκιμάζουμε και τα δύο.
  Αφού τα κάνουμε αυτά κουνάμε την εικόνα με το controlάκι να είναι μέσα στα πλαίσια της οθόνης.
  SuperSU:Προεγκατεστημένη εφαρμογή διαχείρισης δικαιωμάτων root, την ανοίγουμε για αναβάθμιση του SU Binary.

  Β2.2: Εγκατάσταση βασικών εφαρμογών:
  Kodi (πρώην XBMC):Το πασίγνωστο mediacenter είναι ο πιο δημοφιλής λόγος αγοράς κουτιού, συνήθως είναι προεγκατιστεμένο. Κάποιες φορές έχει addon μέσα προεγκατεστημένα (όπως το exodus) ενώ κάποιες άλλες το Κodi είναι hardware accelerated έκδοση φτιαγμένη από κάποια εταιρία(το rkmc στους rockchip το πιο κλασικό παράδειγμα)
  Mobdro:Πολύ δημοφιλές εφαρμογή για δωρεάν iptv με τα καλύτερα αγγλόφωνα και αθλητικά κανάλια (και arena sports serbia)
  SportZone:Είναι η καλύτερη εφαρμογή για απευθείας αθλητικά στο Android με ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελο. Είναι η mobile εφαρμογή του sportstream365 το οποίο αναμεταδίδουν στο livetv.ru και στο firstrow πολλοί seeders. Η εφαρμογή είναι λιτή, μικρή, στα αγγλικά και χωρίς διαφημίσεις!
  IPTV:Η γνωστή εφαρμογή για να φορτώσετε λίστες IPTV .m3u,.m3u8 και .xspf
  Greek TV:Εφαρμογή του forum μας για ελληνικά και κυπριακά κανάλια
  YouTube:To youtube, κάποιες φορές έχει και ποδόσφαιρο ζωντανά
  ES File Manager:Για διαχείριση αρχείων
  MX Player ή και VLC: Media players
  IptvRestream.net: Άλλη μία εφαρμογή με δωρεάν IPTV, διαθέτει και ελληνικά κανάλια και αθλητικά με καλή εικόνα, κάποιες φορές full hd
  Adaway:Εφαρμογή αποκλεισμού διαφημίσεων σε εφαρμογές και browsers
  Popcorn time:Πολύ γνωστή εφαρμογή για ταινίες και σειρές, βάζουμε και αυτή για καλό και για κακό
  Filmon TV:Το filmon
  Όσοι έχετε Smartphones, Smartwatches, Tablets μπορείτε να κατεβάσετε το Kore ή/και το Yatse, remotes για το Kodi.

  B2.2.1: DOWNLOAD LINKS:
  Ό,τι δεν υπάρχει στο playstore θα το βρείτε εδώ κάτω
  IptvRestream.net:http://iptvfree1.com:6969/Live_TV.apk
  Mobdro:https://lb.mobdro.sc/downloads/mobdro.apk
  SportZone:https://1xsone.com/sportzone/SportZone_1.2.3.apk
  Adaway:https://f-droid.org/repository/brows...daway&fdpage=2
  Popcorn time:https://dl.popcorn-time.to/popcorntime.apk

  Παιχνίδια, emulators και εφαρμογές που δεν είναι δωρεάν μπορείτε να κατεβάσετε τσάμπα από apk sites, αυτά έχουν επίσης και πειραγμένα παιχνίδια με απεριόριστα λεφτά και τέτοια.

  B2.3: Ρύθμιση του Kodi:
  Παρότι μπορείτε να βάλετε build θα δώσω βασικό οδηγό ρύθμισης με τα άκρως αναγκαία.
  Πρώτα κάνουμε το Kodi vanilla, καθαρό δηλαδή (διαγράφουμε τα αρχεία και το cache της εφαρμογής από τις ρυθμίσεις του android) και το ανοίγουμε. Μετά επιλέγουμε την καρτέλα SYSTEM και Appearence->International και ορίζουμε τη γλώσσα σε Greek.
  Με το κουμπί "πίσω" πάμε στην αρχική οθόνη του Kodi και πάμε πάλι στην καρτέλα ΣΥΣΤΗΜΑ αλλά τώρα επιλέγουμε την υποκαρτέλα Διαχείριση αρχείων. Προσθέτουμε δύο πηγές Index of / και Index of / με ό,τι όνομα θέλετε, εγώ θα τα ονομάσω Fusion και SuperRepo αντίστοιχα και θα αναφέρομαι σε αυτά. Πάμε ΣΥΣΤΗΜΑ->Πρόσθετα->Εγκατάσταση από αρχείο zip->Fusion->kodi-repos->english->repository.exodus-1.0.1.zip θα δούμε μήνυμα επιβεβαίωσης, επαναλβάνουμε για το repository.unofficialsportsdevil-1.0.0.zip και το repository.shani-2.9.zip. Πάμε ξανά Εγκατάσταση από αρχείο zip->Fusion->kodi-repos αλλά αντί για english μπαίνουμε στο international και επιλέγουμε το greek-repository.thgiliwt-1.0.2.zip και Εγκατάσταση από αρχείο zip->Fusion->begin-here->plugin.program.addoninstaller-1.2.9.zip. Για να εγκαταστήσουμε και το SuperRepo πάμε Εγκατάσταση από αρχείο zip->SuperRepo->krypton->all->superrepo.kodi.all-0.7.04.zip
  Αφού τελειώσαμε επιτυχώς με τα αποθετήρια ήγικεν η ώρα να βάλουμε και τα πρόσθετα, θα τα βάλουμε με τον κλασικό τρόπο και όχι με το Addon installer για αποφυγή σφαλμάτων. Πάμε Εγκατάσταση από αποθετήριο->Exodus repository->Πρόσθετα βιντεο->Exodus->Εγκατάσταση, αφού τελειώσει η εγκατάσταση (να γράφει Ενεργό/ή δίπλα) πάμε ...->...->Shanis Addon Repository->Πρόσθετα βίντεο->f4mTester και Zem, μετά ...->...->Thgiliwt Addon Repository->Πρόσθετα βίντεο->Greek TV και AliveGR επίσης ...->...->Unofficial SportsDevil Repository->Πρόσθετα βίντεο->SportsDevil. Για το Youtube ...->...->Kodi Add-on repository->Πρόσθετα βίντεο->YouTube
  Και οι υπότιτλοι, πάμε ...->...->Όλα τα αποθετήρια->Υπότιτλοι->GreekSubtitles.eu και Subtitles.gr μετά Με το κουμπί "πίσω" πάμε στην αρχική οθόνη του Kodi και επιλέγουμε την καρτέλα ΣΥΣΤΗΜΑ πάμε Βίντεο->Υπότιτλοι->Προτιμώμενη γλώσσα υποτίτλων->Greek και στη ρύθμιση Γλώσσες για τις οποίες να γίνει λήψη υποτίτλων αποεπιλέγουμε το English και επιλέγουμε Greek.
  Για να φέρουμε κάποια πρόσθετα στην αρχική οθόνη και να αποκρύψουμε τις άχρηστες καρτέλες με το κουμπί "πίσω" πάμε στην αρχική οθόνη του Kodi και επιλέγουμε την καρτέλα ΣΥΣΤΗΜΑ μετά Εξατομίκευση->Κέλυφος->-Ρυθμίσεις->Αρχική οθόνη Επιλογές επιλέγουμε ποιες καρτέλες θα αποκρύψουμε και στο Πρόσθετο Συντομεύσεις βάζουμε τις συντομεύσεις των προσθέτων που θα "φέρουμε" στην αρχική οθόνη.
  Σύντομη περιγραφή προσθέτων:
  Exodus:Το πιο δημοφιλές πρόσθετο με ταινίες, σειρές, παιδικά, ντοκιμαντέρ στα αγγλικά
  Greek TV:Το Greek TV για Android τώρα και σε Kodi
  AliveGR:Ελληνόφωνο περιεχόμενο:Αρχείο εκπομπών, δελτίων, σειρών της Ελληνικής τηλεόρασης (και nova sports), θέατρο, παιδικά, ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, τραγούδια, παραμύθια και πολλά άλλα
  Zem:Στην καρτέλα infinite streams θα βρούμε το Laola1 χωρίς να χρειαζόμαστε proxy/vpn
  SportsDevil:Live αθλητικά από site όπως το Firstrow και το Live tv, παλιά ματς, filmon tv και λίγη iptv
  YouTube:To youtube, κάποιες φορές έχει και ποδόσφαιρο ζωντανά

  B2.4:Gaming στο Android tv box:
  Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι emulators είναι κάτι που θέλουμε στην τηλεόρασή μας και το android, το οποίο διαθέτει native gamepad support (plug and play), είναι το μέλλον. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε ένα gamepad με usb και αναλογικούς μοχλούς και να παίξουμε. Ενδεικτικά κάποια παιχνίδια είναι το Beach buggy racing, το pacman, το DeadTrigger 2, τα παιχνίδια της Rockstar (grand theft auto, bully, max payne) και άλλα. Αλφαβητικά ταξινομημένη λίστα παιχνιδιών που το υποστηρίζουν υπάρχει στο The complete list: | Android Gamepad Games.
  Μία λίστα προσομοιωτών ακολουθεί:
  Play! PS2:Index of /downloads/play/weekly
  Dolphin Wii & Gamecube:https://el.dolphin-emu.org/download/
  Παλιότερα συστήματα: Mobile Devices Only - CoolROM.com

  Για να συνδέσετε ένα USB Gamepad απλά το συνδέετε και παίζει (το είπα και πριν άλλοστε), για να συνδέσετε Bluetooth Gamepads (π.χ. Moga) ακολουθείτε τις οδηγίες τους, για xbox wireless gamepad θέλετε το ανταπτοράκι της Microsoft, για Wii remote (και τα εξαρτήματα του) κατεβάζετε το Wiimote Controller (https://apkpure.com/wiimote-controll....WiiUseAndroid) ενώ για DualShock 3/4 το SIxaxis Controller (http://www.todoapk.net/en/sixaxis-controller/).
  Last edited by samantas5855; 01-14-2017 at 11:13 PM.

 2. The Following 8 Users Say Thank You to samantas5855 For This Useful Post: 

Similar Threads

 1. [New] Iptv εφαρμογές σε android
  By blueblack in forum Greek / Ελληνικά
  Replies: 3
  Last Post: 01-10-2017, 01:52 PM
 2. Android tv box kai Novago
  By lex7791 in forum Greek / Ελληνικά
  Replies: 25
  Last Post: 12-10-2016, 11:43 AM
 3. Android TV Box
  By lesmil in forum IPTV General Talk
  Replies: 4
  Last Post: 05-19-2016, 06:18 PM
 4. Android Magazine
  By Donatelo in forum General Chat (non-satellite related)
  Replies: 0
  Last Post: 01-27-2015, 09:50 AM
 5. MX Android tv box, Ερωτηση!!
  By lex7791 in forum Greek / Ελληνικά
  Replies: 2
  Last Post: 08-21-2014, 11:56 AM

Visitors found this page by searching for:

sportzone apk

sportzone_1.5.1 download

iptvrestream.net apk

tv box το πιο καλυτερο της αγορς

ποιο ειναι το καλυτερο android tv box 2017

xspf greek tv

1xsone.comsportzoneSportZone_1.2.3.apk

το καλυτερο κελυφος για kodi

οδηγιες για vpn στο android tv box

https:1xsone.com.sportzonesportzone_1.2.3.apk.

ρυθμισεις SportZone

οδηγός εγκατάστασης στα ελληνικά vpn σε android tv box

sportzone forum.cstalking.cim

iptvrestream.net apk download

sportzone_1.2.3 apk cstalking

ρυθμιση tv box

sportzone android sportstream365

https:1xsone.comsportzoneSportZone_1.2.3.apk

sportzone androidTags for this Thread